ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДо Києва повернуться стовпчики з «шашечками»

До Києва повернуться стовпчики з «шашечками»

До столиці повернуться стовпчики з «шашечками», як було ще за радянських часів і є зараз в Європі.

Мерія має намір у наступному році облаштувати спеціальні стоянки таксі на площах і в місцях великого скупчення машин. Можна буде просто підійти до авто з «шашечками» і їхати. Природно, таксі можна буде, як і зараз, викликати, а ось зловити з руки - навряд чи. Про це нам розповів заступник начальника главку транспорту КМДА Богдан Тимченко.

«Ми розробляємо зараз схему стоянок таксі спільно з Міністерством інфраструктури. Кожна стоянка буде позначена спеціальним покажчиком », - сказав Тимченко. Таксисти вважають, що на стоянці брати таксі буде вигідніше - це знизить ціни на таксі в центрі і на вокзалі мало не вдвічі.

Стоянок буде близько 50. Більшість з них з'явиться у двокілометровій зоні навколо «Олімпійського», решта - на головних площах, транспортних розв'язках, вокзалах і біля культурних центрів, у місцях великого скупчення людей.
«Також обговорюється питання створення в« кишенях »для громадського транспорту невеликих стоянок для таксі, як це було за Союзу. Там зможуть поміститься лише 2-3 машини », - сказали нам в главку.

Зупинятися в них зможуть тільки легальні таксисти - у кого є ліцензія, вся документація на здійснення перевезень - меддовідки, дорожній лист, а також таксометр, який буде вважати вартість поїздки. Таксисти за таке рішення, мовляв, давно вже треба було обладнати в Києві стоянки. «Для Києва відсутність стоянок таксі давно стало проблемою. Єдина була на вокзалі, вона віддана приватникам, і тепер за неї треба платити. Ми вже давно зверталися до влади з проханням зробити стоянки, але питання не вирішувалося », - сказав нам голова Всеукраїнської профспілки таксистів Василь Попик.

Таксисти запевняють, що ціна проїзду знизиться з появою стоянок, адже за парковку платити не доведеться. «Звичайно, проїзд не буде дешевше на околиці, де таксисти стоять і зараз безкоштовно, заїжджаючи у двори або включаючи аварійку. Але люди, які їхатимуть з вокзалів, аеропорту або центру, де година парковки для таксі коштує 10-20 грн, зможуть істотно заощаджувати на проїзді », - говорить Попик. За його словами, ціни можна знизити мало не вдвічі. А ось тих, хто буде зупинятися на піднятій руці поза стоянок, можливо, будуть штрафувати.

Джерело - газета «Сегодня»

 
Коментарі (0)