ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУ Харкові побільшало автобусів і поменшало скарг від пільговиків

У Харкові побільшало автобусів і поменшало скарг від пільговиків

Харківські перевізники в цьому році закупили для оновлення рухомого складу близько 450 автобусів

Харківські перевізники в цьому році закупили для оновлення рухомого складу близько 450 автобусів.

Про це сьогодні, 5 грудня, повідомив заступник директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради Євген Федорчук, підбиваючи проміжні підсумки реформування транспортної системи міста, інформує прес-служба міськради.
Початок цій реформі поклали рік тому. Тоді 6 грудня на нараді було ухвалено рішення, за яким кількість автобусних перевізників у місті скорочувалася з 70 до 16. На сьогодні їхня кількість скоротилася до 13 – це великі базові підприємства з достатньою інфраструктурою.
«До реформи перевізників було багато, і це був не зовсім керований механізм. У когось із них були свої машини, у когось – орендовані, хтось передавав маршрути іншим. На сьогодні цей механізм повністю керований. Коли стало менше перевізників, набагато легше контролювати виконання того чи іншого завдання. Харків, напевно, єдине місто в Україні, яке за рік так «перевернуло» систему транспорту і спрямувало її в потрібне, правильне річище», - зазначив Є.Федорчук.

Він розповів, що з 450 автобусів, які перевізники за цей час закупили, близько 100 машин – великої місткості з низькою підлогою.

«Так, ще є невеликий дефіцит транспорту, але він пов'язаний з тим, що якщо на маршруті заявлені автобуси середньої місткості – то там будуть тільки такі автобуси, якщо великої – то тільки такої місткості. Тепер перевізники ще докуповують потрібний рухомий склад, і незабаром усе відповідатиме затвердженій схемі руху», - підкреслив заступник директора департаменту.
При цьому Євген Федорчук відзначив, що кількість скарг від пільговиків, яким відмовляють у перевезенні, значно зменшилася.

«Як відомо, держбюджет компенсує лише незначну частину вартості перевезення пільгового контингенту. Деякі перевізники намагаються цим маніпулювати, але треба визнати, що такого шквалу скарг, як раніше, більше немає. Ми боремося з цим, караємо перевізників, а вони - водіїв», - зазначив заступник директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради.
Довідка. Станом на початок листопада, у мережі міських автобусних маршрутів загального користування передбачалася робота 149 автобусних маршрутів з 930 одиницями рухомого складу.

 
Коментарі (0)