ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГА. Коболєв:«Якщо Україна виграє суд у «Газпрому», то ціни на газ для всіх споживачів будуть знижені»

А. Коболєв:«Якщо Україна виграє суд у «Газпрому», то ціни на газ для всіх споживачів будуть знижені»

У разі позитивного рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) у суперечці з компанією "Газпром" за контрактом купівлі-продажу природного газу, внутрішні ціни на газ для всіх категорій споживачів будуть знижені.
У разі позитивного рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) у суперечці з компанією "Газпром" за контрактом купівлі-продажу природного газу, внутрішні ціни на газ для всіх категорій споживачів будуть знижені. Про це повідомив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі телеканалу 24, передає Цензор.НЕМАЄ.
 
"Якщо ми зможемо в рамках справи купівлі/продажу газу довести нашу позицію, це буде означати зниження справедливої ціни газу для України у порівнянні з тієї, що діє зараз. Це буде стосуватися всіх", - сказав Андрій Коболєв.
 
Крім того, у разі позитивних рішень арбітражу, Україна може отримати близько 27 млрд доларів компенсації за, по-перше, переплату за газ, по-друге - недоотриманого доходу за транзит.
 
Нагадуємо, в арбітражному суді Стокгольма розглядається суперечка між "Нафтогазом" і "Газпромом" контракту на поставку газу з РФ в Україну від 2009 року. Основна частина претензій "Газпрому" до "Нафтогазу" в рамках цієї справи припадає на штрафи за недобір газу. "Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" зміни ціни, відшкодування переплат за непереглянутими ціни на газ і транзитні ставки.
 

Рішення арбітражу за контрактом купівлі-продажу газу очікується в 1-му кварталі 2017 року, з транзитним контрактом - у 2-му кварталі. 

 
Коментарі (0)