ГоловнаКоментаріЗаконодавствоА.Бабак:«Секретаріат Кабміну саботує прийняття підзаконних нормативно-правових актів»

А.Бабак:«Секретаріат Кабміну саботує прийняття підзаконних нормативно-правових актів»

Секретаріат Кабінету міністрів України саботує прийняття підзаконних нормативно-правових актів, необхідних для вступу в силу закону «Про житлово-комунальні послуги»
Секретаріат Кабінету міністрів України саботує прийняття підзаконних нормативно-правових актів, необхідних для вступу в силу закону «Про житлово-комунальні послуги» в частині договірних відносин між споживачами і виконавцями послуг, розповіла на прес-сніданку народний депутат України Алена Бабак.
 
«Мінрегіон розробив підзаконні акти, вони ... виявилися в секретаріаті Кабміну, і там йде блокування: там є люди, які шляхом адміністративного впливу не виносять акти на засідання уряду. Це світоглядний саботаж - вони не довіряють парламенту, який прийняв цей закон, і вважають, що можуть «убезпечити» власників житла від прийняття ними рішень», - повідомила народний депутат.
 
За словами Алени Бабак, деякі органи місцевого самоврядування також переконують секретаріат Кабміну в недоречності даних змін, оскільки не хочуть втратити можливість освоювати бюджетні гроші через комунальні підприємства.
 
Частина закону про управління житловими будинками вступила чинності 10 червня 2018 року (за винятком статті про санкції за несвоєчасну установку будинкових лічильників), тоді як норми, що вводять договірні відносини споживачів з виконавцями комунальних послуг, відкладені до 1 травня 2019 року. У той же час, за словами депутата, реальне впровадження норм закону займе два-три роки після його вступу в силу.
 

«Щоб цей закон запрацював, в частині управління потрібно два роки. Потрібно як мінімум два цикли договірних відносин: перший рік - хтось ще щось комусь призначає, другий рік - люди зрозуміють, що їм це не подобається. У частині комунальних послуг потрібно три роки з моменту вступу в силу», - пояснила Алена Бабак. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
26 Липня 2018 p. 22:06
«Секретаріат Кабміну саботує прийняття підзаконних нормативно-правових актів» --------------------------------------Киян, які вже два місяці сидять без гарячої води, мабуть не дуже цікавлять "пояснення" її відсутності.
Коля Пухов
06 Серпня 2018 p. 20:34
Щодо енергозбереження, то працівники державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня мікроволновками, електрочайниками та іншими електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, у холодну пору року біля кожної такої працівниці стоїть потужний електрообігрівач, а влітку працюють кондиціонери. Навіщо те енергозбереження, адже держава розрахується за будь-яку кількість спаленої для особистих потреб електроенергії. -----------------------------------------------------А тепер уявіть, що буде, якщо дома у цих держпрацівниць поставлять ІНДИВІДУАЛЬНІ ГАЗОВІ ЛІЧИЛЬНИКИ - вони за для економії газу і усю їжу для своєї сім"ї будуть готувати на роботі. -----------------------------------------------У нас працівники держустанов складають переважну більшість зайнятого населення , але вони не виробляють ні матеріальних речей, ні духовних цінностей. Тобто, їх завищене енергоспоживання не є виправданим.
Коля Пухов
08 Серпня 2018 p. 19:48
Вивезення побутових відходів для киян стало окремою послугою ----------------------------------------------------------------Ідея цього "вишкрібання" досить проста: одну послугу деталізувати у декількох платіжках ; а оскільки комісія за внесення платежу береться за кожну платіжку, то споживачу при сплаті за цю послугу прийдеться внести оплату, більшу у декілька разів.