ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаА.Герус обіцяє місяць на волонтерських засадах підмітати Хрещатик, якщо не знизить «зелений тариф»

А.Герус обіцяє місяць на волонтерських засадах підмітати Хрещатик, якщо не знизить «зелений тариф»

Андрій Герус заявив, що здасть депутатський мандат і буде впродовж місяця на волонтерських засадах підмітати Хрещатик, якщо йому не вдасться домогтися зниження вдвічі тарифу на «зелену електрику»,
Представник президента в Кабміні України Андрій Герус заявив, що здасть депутатський мандат і буде впродовж місяця на волонтерських засадах підмітати Хрещатик, якщо йому не вдасться домогтися зниження вдвічі тарифу на «зелену електрику», про це Андрій Герус написав на своїй сторінці у Facebook.
 
Андрій Герус підкреслив, що в Україні «зелений» тариф для великих станцій у чотири рази вищий, ніж у Вірменії, де відбувся перший аукціон для сонячних електростанцій.
 
«Обіцяю: якщо у фракції «Слуга народу» буде не менше 200 депутатів, і якщо ми до кінця наступного року в ході конкурентних аукціонів не понизимо зелений тариф на сонце у два рази, я здам мандат (якщо він у мене буде) і місяць на волонтерських засадах буду підмітати Хрещатик», – написав представник президента в Кабміні.
 
Андрій Герус пояснив, що «знизити» в цьому випадку означає, що тариф, отриманий для нової «сонячної» станції, буде вдвічі нижчим, ніж «зелений» тариф, який діє сьогодні.
 
«Тобто проведемо аукціони і забезпечимо конкуренцію так, що в результаті «зелений» тариф буде не вище €0,075 за кВт·год», – уточнив він.
 
Коментарі (0)