ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаА.Герус:"Штраф за недотримання гарантованих запасів вугілля – 1,7 млн грн. Цього мало"

А.Герус:"Штраф за недотримання гарантованих запасів вугілля – 1,7 млн грн. Цього мало"

Максимальний штраф за недотримання гарантованих запасів вугілля – 1,7 млн. грн. Цього мало. Над цим працюватимемо. З цього приводу є рішення РНБО, заявив голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП.
Максимальний штраф за недотримання гарантованих запасів вугілля становить 1,7 млн грн - цього мало. Про це сказав голова парламентського комітету з енергетики та ЖКП Андрій Герус.
 
"Якщо і є вина держави, то це надмірне стимулювання "зеленим" тарифом відновлюваної генерації, зокрема сонячної. Це призвело до профіцитів, які будуть тривати з квітня по вересень. Потрібно було цю проблему вирішувати. Ще одне – дисципліна і відповідальність за порушення. Максимальний штраф за недотримання гарантованих запасів вугілля – 1,7 млн грн. Цього мало", - сказав Герус.
 
За його словами, держава працює над збільшенням штрафу.
 
"Будемо над цим працювати. З цього приводу є рішення РНБО, тому що не можна так безвідповідально ставитися до своїх зобов’язань", - вказав Герус.
 
Разом з тим, на думку Геруса, жодних песимістичних сценаріїв, пов'язаних із нестачею вугілля, взимку не передбачається.

"Влада розглядає і працює над тим, щоб найбільш песимістичні сценарії не реалізувалися, а щоб справдилися реалістичні сценарії, які передбачають, що ми спокійно і стабільно пройдемо опалювальний період", - додав нардеп.  

 
Коментарі (0)