ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаАхметов отримав дозвіл на покупку «Київобленерго» і «Одесаобленерго»

Ахметов отримав дозвіл на покупку «Київобленерго» і «Одесаобленерго»

Голосування за це рішення було роздільним - більшістю від присутніх на засіданні членів АМКУ

Антимонопольники дозволили Ахметову купити «Київобленерго» і «Одесаобленерго» Антимонопольний комітет засіданні 25 квітня дозволив компанії ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» на придбання в «VS Energy» акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго» в розмірі, що забезпечує контроль понад 50% в обох підприємствах .

Голосування за це рішення було роздільним - більшістю від присутніх на засіданні членів АМКУ, повідомляє видання «Наші гроші».

Їх прізвища стануть відомі після відповіді Комітету на запит. Цим придбанням група Рината Ахметова істотно перевищила поріг 35% на ринку поставок електроенергії, що є структурною ознакою монополії на ринку.

Зараз група Рината Ахметова контролює понад 80% теплової енергогенерації, більше 80% видобутку енергетичного вугілля.

Питання концентрації обленерго було винесено на засідання АМКУ 18 квітня, за три дні до програшу Петра Порошенка на виборах президента. Тоді рішення відклали на тиждень.

Нагадаємо, група ДТЕК планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ «Одесаобленерго» і 93,9978% ПрАТ «Київобленерго».

Фонд держмайна України зняв з аукціону пакет акцій ВАТ «Одесаобленерго», який планував продати 20 березня.

Нагадаємо також, що 15 серпня 2017 року були не заплановані торги з продажу 25% акцій ВАТ «Одесаобленерго» зі стартовою ціною - 631 мільйон 300 тисяч гривень, але вони зірвалися, так як жодна компанія не подала заявок на участь в торгах.

На початку жовтня 2017 року Фонд держмайна почав повторну процедуру приватизації 25% акцій компаній «Одесаобленерго», «Сумиобленерго» і «Донбасенерго».

У серпні 2017 року ФДМ продав 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Дніпроенерго» (Запоріжжя), 25% акцій енергопостачальної компанії «ДТЕК Дніпрообленерго» (Дніпро), 25% акцій енергопостачальної компанії «ДТЕК Донецькобленерго», 25% акцій енергогенеруючої компанії «ДТЕК Західенерго »і 25% акцій енергокомпанії« Київенерго »компанії Ornex, яка входить в групу System Capital Management (SCM) за 3,05 млрд гривень.

 

 
Коментарі (0)