ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВАеропорт «Бориспіль» позбудеться полігона ТПВ

Аеропорт «Бориспіль» позбудеться полігона ТПВ

Аеропорт «Бориспіль» позбудеться неприємного сусідства. Полігон ТПВ, який розташований за 2 км від злітної смуги летовища, припиняє своє функціонування.

Полігон твердих побутових відходів, площею 6 га біля аеропорту «Бориспіль» припинить своє функціонування. Відповідне рішення прийняте Вищим господарським судом України та взяте на контроль Генеральною прокуратурою. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

«Суд погодився з позицією прокуратури та відхилив касаційну скаргу вказаного товариства на рішення суду про зобов’язання припинити господарську діяльність щодо функціонування полігону твердих побутових відходів площею 6 га» - йдеться у повідомленні.

Окрім того зазначається, що діяльність по розміщенню та експлуатації полігону побутових відходів на приаеродромній території суперечить положенням Повітряного кодексу України та становить загрозу для польотів повітряних суден, і відповідно загрожує життю та здоров’ю людей.

Зауважимо, вказаний полігон ТПВ розташований на відстані близько 2 км від злітно-посадочної смуги ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, минулоріч у головному аеропорті країни – «Борисполі» - серйозно були стурбовані засиллям пернатих. За три роки вони спричинили на летовищі 22 аварії лайнерів. Винуватцем називали діюче сміттєзвалище.

 
Коментарі (0)