ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Коболєв:«Газ, який Нафтогаз передавав газзбутам, частково перепродували комерційним компаніям»

А.Коболєв:«Газ, який Нафтогаз передавав газзбутам, частково перепродували комерційним компаніям»

Інформаційна система добового балансування газу зафіксувала факти продажу промисловості облгазами газу, призначеного для потреб населення.
Інформаційна система добового балансування газу зафіксувала факти продажу промисловості облгазами газу, призначеного для потреб населення. 
 
Про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв під час вчорашнього брифінгу.
 
"Я хочу сказати, що на нараді в регуляторі сьогодні, яку ініціював "Укртрансгаз", обговорювалося дуже цікаве питання. Система добового балансування газу показала факти того, що газ, який "Нафтогаз" передавав газзбутам, частково перепродавався на комерційні компанії”, - зазначив Андрій Коболєв.
 
На його думку, ця ситуація має стати приводом для детального розслідування відносно того, коли, яким чином і як часто це відбувалось.
 
За підсумками 1-5 березня – перших п'яти днів роботи ринку газу в режимі добового балансування – загальна середньодобова передача газу у мережі 44 операторів ГРМ склала 106 млн куб. м природного газу.
 
Станом на вчора в Інформаційній платформі було подано 2792 номінацій/реномінації, з них 308 від ПСО-постачальників. З 1 березня середньодобова кількість активних постачальників в комерційному сегменті ринку склала 220 компаній та на умовах ПСО – 40.
 
На даний момент кількість всіх зареєстрованих постачальниками споживачів газу в Україні – 12,5 млн. Споживачів без постачальника, які були віднесені до Реєстру на відключення, - 26690.
 
Коментарі (0)