ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Коболєв:«Є чотири компанії зацікавлені у партнерстві в управлінні ГТС України»

А.Коболєв:«Є чотири компанії зацікавлені у партнерстві в управлінні ГТС України»

За словами Андрія Коболєва, є певна зацікавленість щодо партнерства по українській ГТС від німецької групи.
На сьогодні є чотири європейські компанії, які зацікавлені у партнерстві в управлінні газотранспортною системою (ГТС) України, про це розповів в ефірі «5 каналу» голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
 
«Наразі ми бачимо вже чотири компанії. Це словацька компанія UStream, яка йде в консорціумі з італійської компанією Snam і це голландська компанія Gasunie, яка йде в консорціумі з французьким оператором GRTgaz. Кожна з цих компаній, це, фактично, як «Укртрансгаз» тільки у відповідній країні. Вони зацікавлені», — сказав Андрій Коболєв.
 
За словами Андрія Коболєва, є певна зацікавленість щодо партнерства по українській ГТС від німецької групи.
 
«Наразі ми найняли інвестиційний банк, який проводить опитування потенційних партнерів і шукає зацікавленість, проводить попередні переговори», — зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України». 
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
26 Грудня 2017 p. 21:53
24 грудня платіжки за газ ще не було; отримали лише 26-го грудня ввечері. Споживачі в очікуванні якогось нового від "Київгазу" шахрайства , адже сплатити за газ треба було ще до 20-го числа... Більшість схиляється до того, що "Київгаз" затримує платіжки для того, щоб потім внесену плату не зараховувати, а приписувати її наче борг.
Коля Пухов
26 Грудня 2017 p. 22:06
Адже прецедент є, наприклад, "Євро-Реконструкція" вже котрий місяць не зараховує внесену плату за гарячу воду. Споживач вніс плату і має чек, але "Євро-Реконструкція" продовжує цю суму у наступних платіжках зазначати як борг. Неодноразові звернення до служби 15-51 із цього приводу не допомогли. Мабуть прийдеться шукати міжнародні організації із захисту прав споживачів.