ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Коболєв:«Нафтогаз» не зобов’язаний купувати в «Газпромі» 4 млрд куб.м газу, передбачених контрактом»

А.Коболєв:«Нафтогаз» не зобов’язаний купувати в «Газпромі» 4 млрд куб.м газу, передбачених контрактом»

НАК «Нафтогаз України» вже не зобов’язаний купувати в ПАТ «Газпром» 4 млрд куб. м газу, передбачених контрактом, після того, як російська компанія відмовилася постачати газ до України
НАК «Нафтогаз України» вже не зобов’язаний купувати в ПАТ «Газпром» 4 млрд куб. м газу, передбачених контрактом, після того, як російська компанія відмовилася постачати газ до України, це розповів в ефірі  «5 каналу» голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
 
«Від того, що вони зробили сьогодні, а вони зробили дві речі: вони не виконали свої зобов’язання по контракту, який переглянув попередній трибунал, це автоматично означає, що вони не зможуть більше вимагати в нас в цьому році «бери або плати». Тобто, вартість цієї помилки для менеджменту ПАТ «Газпрому» — це потенційні сотні мільйонів доларів», — сказав Андрій Коболєв.
 
Андрій Коболєв уточнив, що зараз ПАТ «Газпром» втратив можливість навіть вимагати з боку НАК «Нафтогаз України» закупівлі в цьому році 4 млрд куб.м газу.
 

«Ми не зобов’язані купувати ці 4 млрд куб.м. І це не наша провина, це дії ПАТ «Газпром», які суперечать контракту, які суперечать рішенню трибуналу, духу відносин «клієнт-постачальник», і які, я думаю, будуть вартувати ПАТ «Газпром» багато політичних проблем в Європі», — зазначив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. 

 
Коментарі (0)