ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Коболєв:"Причиною збитків "Нафтогазу" в першому півріччі є борги газзбутів та тепловиків"

А.Коболєв:"Причиною збитків "Нафтогазу" в першому півріччі є борги газзбутів та тепловиків"

Головною причиною збитків НАК "Нафтогаз Україна" у першому півріччі поточного року стали борги газзбутів і тепловиків, повідомив голова правління групи Андрій Коболєв
Головною причиною збитків НАК "Нафтогаз Україна" у першому півріччі поточного року стали борги газзбутів і тепловиків, повідомив голова правління групи Андрій Коболєв, про це він розповів під час інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".
 
"Проблеми в першому півріччі у нас, як завжди, є в питаннях реалізації газу, а саме в тих клієнтах, які в рамках механізму ПСО газ отримали, а з нами не розрахувалися і, судячи з намірів, розраховуватися навіть не мають наміру. Це і є головна причина збитків", - сказав Андрій Коболєв.
 
Рівень розрахунків населення із газзбутами наближається до 100%, тоді як останні накопичили значні борги перед компанією за поставлений їм газ у рамках ПСО.
 
"Чому газзбути вважають, що вони можуть зібрати 100% грошей з населення, а з нами не розрахуватися на 100%, нам абсолютно незрозуміло. Ми вважаємо, що це не правильно", - наголосив голова "Нафтогазу".
 
У зв'язку з цим Коболєв висловив сподівання, що на законодавчому рівні не буде реалізовано сценарій повернення до схожого з ПСО механізму і "Нафтогаз" не повернеться до фіксації збитків від продажу газу газзбутам через борги, що дасть змогу знову вивести компанію до роботи в прибуток.
 
Як повідомлялося, вже 99% міст та селищ України, розпочала опалювальний сезон: виробники тепла, що обслуговують жителів цих населених пунктів, погасили критичні борги та можуть подавати тепло в оселі.
 

Наразі у переліку критичних боржників залишаються ще 36 підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), що обслуговують мешканців 23 населених пунктів.  

 
Коментарі (0)