ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАльтернатива природному газу на селі – сонце, вітер та біомаса

Альтернатива природному газу на селі – сонце, вітер та біомаса

На сьогодні відпрацьовуються питання щодо заміщення природного газу альтернативними видами палива – такими як виробництво паливних елементів із біомаси рослинного походження і деревини

Споживання природного газу у житлово-комунальній сфері  України  складає майже 50%  від загального споживання  цього ресурсу в країні. Переважно це паливо використовується для потреб опалення і нагрівання води. Замістити його у великих містах складно, а от для райцентрів та невеликих селищ міського типу альтернативою можуть стати місцеві види палива. А у поєднанні з підвищенням енергоефективності вдасться значно здешевити вартість тепла.

Про це 22 лютого на прес-конференції повідомив директор Департаменту розвитку відновлюваної енергетики Агентства з енергоефективності та енергозбереження Олексій Шерстюк, інформує управління енергоефективності та енергозбереження України.

«На сьогодні відпрацьовуються питання щодо заміщення природного газу альтернативними видами палива – такими як виробництво паливних елементів із біомаси рослинного походження і деревини. А також переведення на нові види палива  котелень, що працюють у райцентрах та селах щоб здешевити вартість гігакалорії і таким чином покращити соціально-економічний стан регіонів» – зазначив він.

Сонячну та вітрову енергію в Україні поки що використовують переважно на півдні країни. Потенціал цього виду енергії величезний. Ще однією альтернативою природному газу може стати біогаз. В першу чергу його можна використовувати для опалення у житлово-комунальній сфері. Проте, зазначив Шерстюк, його використання на ці цілі, не достатньо розвинуте. На біопаливі вже працюють підприємства, що можуть дати хороший приклад іншим.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)