ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАльтернативна енергетика може залишитися без інвестицій

Альтернативна енергетика може залишитися без інвестицій

НКРЕКП знизила «зелені» тарифи. Це стурбувало учасників ринку, адже за законом їх рівень повинен залишатися незмінним ще багато років. Це було головною причиною для входження в бізнес іноземних компаній.

НКРЕКП знизила «зелені» тарифи, діючі відповідно до Закону України «Про електроенергетику». Про це йдеться у прес-службі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. 

Тарифи знизили: 
 
- для суб'єктів господарювання, які виробляють електричну енергію з енергії сонячного випромінювання наземними об'єктами електроенергетики, введеними в експлуатацію до 31 березня 2013 року включно - на 20%; 
 
- для суб'єктів господарювання, які виробляють електричну енергію з усіх інших альтернативних джерел енергії об'єктами електроенергетики, введеними в експлуатацію до 31 березня 2013 року включно - на 10%. 
 
Дане рішення буде діяти на період введення надзвичайного стану в енергетиці.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет міністрів не залишає спроб знизити «зелені» тарифи. Учасники ринку стурбовані. Адже за законом їх рівень повинен залишатися незмінним аж до 2029 року. Це було головною причиною для входження в бізнес іноземних компаній.
 
Коментарі (0)