ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАльтернативне тепло набуває поширення

Альтернативне тепло набуває поширення

Об’єкти соціальної сфери Волині переходять альтернативне паливо. Області вдасться зекономити близько 10% на оплаті за енергоносії.

На Волині завдяки новій котельні чотири освітні заклади отримуватимуть тепло за доступними цінами. Зокрема, тепло сюди постачає твердопаливна котельня, яку встановили взамін застарілої газової. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Зокрема, загальноосвітня школа, ліцей, дитсадок та музична школа селища Маяки Луцького району цієї зими зможуть відчутно зекономити на оплаті за енергоносії: на щомісячних платежах можна буде заощадити близько 10%. А впродовж п’яти років економія, за розрахунками фахівців, сягне 2,5 млн грн.
 
«Ми бачимо правильний приклад співпраці бюджетної сфери та бізнесу. Перші можуть зекономити кошти, другі – їх заробити. Тому таку схему роботи я вважаю досить перспективною», - наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
 
Нагадаємо, на Волині, в освітній галузі, вже працює декілька таких котелень,  наприклад, у Ковелі. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку року на альтернативні види палива в Україні перевели 160 котелень і майже 700 капітально відремонтовано.
 
Всього по Україні на альтернативні види палива переведено 414 котелень. Реконструйовано та замінено котлів в 2866 котельнях. 
 
Завдяки цьому, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.
 
Коментарі (0)