ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАльтернативну енергетику розраховують розвивати за гроші Франції

Альтернативну енергетику розраховують розвивати за гроші Франції

Мінрегіон сподівається на французькі інвестиції в розвиток альтернативних джерел енергії задля заміни природного газу. У відомстві наголошують, що інвестовані кошти повернуться з прибутком.

Мінрегіон сподівається на залучення французьких інвестицій у розвиток виробництва альтернативних джерел енергії. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.

«Україна розраховує на французькі інвестиції у розвиток виробництва альтернативних джерел енергії. Ми зацікавлені впроваджувати у нашій державі сучасні технології, які дозволять замінити природний газ», - сказав чиновник.

Окрім того, Міністр запевнив, що кошти, інвестовані в українську енергоефективність повернуться з прибутком.

«Обсяг українського ринку енергоефективності оцінюється у 55 млрд євро. Його річний потенціал може сягати 2 млрд євро та 100 тисяч робочих місць. А значить, кожне інвестоване євро повернеться з великим прибутком», - сказав чиновник.

Нагадаємо, раніше у Мінрегіоні заявляли, що вітчизняна енергоефективність не має шансів на реалізацію без залучення інвестиційних коштів. У відомстві зізнаються, що лише донорське фінансування дасть змогу втілити кроки із сталого енергетичного розвитку в містах.

 
Коментарі (0)