ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергоефективність в Україні «помре» без інвестицій

Енергоефективність в Україні «помре» без інвестицій

Вітчизняна енергоефективність не має шансів на реалізацію без залучення інвестиційних коштів. У Мінрегіоні зізнаються, що лише донорське фінансування дасть змогу втілити кроки із сталого енергетичного розвитку в містах.

Реалізація енергоефективних заходів в населених пунктах України потребує інвестиційних коштів. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк, передає прес-служба відомства.

«Без залучення інвестицій в енергоефективну сферу, буде важко виконувати ті нагальні завдання, які стоять сьогодні перед Україною – скорочення споживання природного газу, впровадження енергоефективних технологій, виконання міжнародних директив пов’язаних із зменшенням викидів СО2, а отже екологічним оздоровленням країни», - зазначив він.

За його словами, лише залучення інвестицій дасть змогу реалізувати Плани дій сталого енергетичного розвитку, які були розроблені в рамках проекту «Угоди мерів».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон планує направити житлові субсидії на фінансування заходів з енергозбереження. Окрім того, у відомстві заявляють про завершення моделі Фонд енергоефективності, який наповнюватимуть за рахунок економії від компенсацій на ЖКП.

 
Коментарі (1)
Александр1
23 Листопада 2015 p. 14:56
А кто будет потом рассчитываться за эти "инвестиции" вместе с банковскими кредитами? Насекомые-украинцы? Верните амортизационные отчисления воры!