ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАмерика сприятиме посиленню енергобезпеки України

Америка сприятиме посиленню енергобезпеки України

Україна посилюватиме свою енергетичну безпеку за рахунок співпраці з американцями. США підтвердили готовність допомагати у цьому напрямі та пообіцяли надати спеціалістів для роботи в Антикризовому енергетичному штабі.

Сполучені Штати Америки готові допомагати Україні в посиленні енергетичної безпеки держави, зокрема за рахунок передачі свого досвіду і методів роботи енергетичної галузі в кризових умовах. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міненерго.

Згідно з повідомленням, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан зустрівся із делегацією США під головуванням заступника Міністра енергетики Уільяма Брайана. Під час зустрічі сторони обговорили питання посилення енергетичної безпеки, а також питання, пов’язані з проходженням опалювального сезону в Україні.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан наголосив на запроваджені заходів, спрямованих на посилення енергетичної безпеки держави, та зупинився на проблемних моментах роботи галузі, які виникли в результаті пошкодження інфраструктури Донецької та Луганської областей. Зокрема, увагу було приділено роботі вугільних підприємств у нинішніх  умовах, можливості продовження переговорів у тристоронньому форматі  з Російською Федерацією щодо постачання природного газу в Україну.

У свою чергу американська сторона наголосила на готовності сприяти посиленню енергетичної безпеки України. Заступник Держсекретаря Уільям Брайан підкреслив, що уряд США має наміри передати досвід і методи роботи енергетичної галузі в кризових умовах. Також, американська сторона пообіцяла надати спеціалістів для відповідної роботи в Антикризовому енергетичному штабі, що діє під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Сторони домовилися продовжувати співпрацю у відповідному напрямку та діяти задля посилення енергетичної безпеки України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, бойовики руйнують об'єкти газопостачання Донбасу. Так, 7 серпня в результаті артобстрілу було пошкоджено газопровід у Донецькій області, а в Луганській - постраждали склади «Луганськгазу».

 
Коментарі (0)