ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАмериканці прогнозують Україні трільйони нетрадиційного газу

Американці прогнозують Україні трільйони нетрадиційного газу

За оцінкою IHS CERA, загальний обсяг геологічних ресурсів нетрадиційного газу в Україні може перевищувати 11,5 трлн. кубічних метрів.

Наявний геологічний потенціал України дозволяє видобувати значно більші обсяги газу, аніж сьогодні. Зокрема, ріст видобутку можуть забезпечити ресурси нетрадиційного газу.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, 25 травня 2012 року в ході круглого столу в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України було представлено дослідження IHS CERA (Кембріджської Асоціації енергетичних досліджень) «Природний газ та енергетичне майбутнє України».

Експерти IHS CERA вважають, що за геологічними даними, які стосуються українського потенціалу нетрадиційних видів газу, зокрема – сланцевого газу та вугільного метану, обсяг видобутку такого газу може щорічно становити до 35 мільярдів кубометрів до 2035 року. Водночас, згідно з висновками експертів IHS CERA, у разі послідовного впровадження енергетичної політики, спрямованої на залучення приватних інвестицій у газовий сектор та реалізації власної ресурсної бази, до 2035 року Україна зможе значно збільшити загальний видобуток всіх видів газу - загалом видобувати близько 60 млрд. кубометрів газу на рік і більше, та стати незалежною у сфері забезпечення природним газом.

 
Коментарі (0)