ГоловнаКоментаріГазопостачанняА.Меркель:"Газ не можна використовувати як зброю"

А.Меркель:"Газ не можна використовувати як зброю"

Німеччина сподівається, що транзит до Європи через територію України буде продовжено після 2024 року. Про це розповіла канцлер ФРН Ангела Меркель
Німеччина сподівається, що транзит до Європи через територію України буде продовжено після 2024 року. Про це розповіла канцлер ФРН Ангела Меркель після зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.
 
“Дуже важливою є наша співпраця у галузі енергетики. Вона вже існує, і буде продовжена, і у зв’язку з тим що буде подальший транзит через газогінну систему України з Росії до Європи. Я з російським президентом про це говорила, що ми хочемо якомога швидше продовжувати договір, який триває до 2024 року. Ми будемо про це говорити і в Європі з компаніями, які пов’язані з цим”, — заявила Ангела Меркель.
 
“Ми єдині з американцями у тому, що газ не можна використовувати як зброю, і тому ми разом зі США будемо вести ці перемовини”, — зазначила канцлер.
 
Також вона заявила, що міністр закордонних справ ФРН не зможе приїхати на "Кримську платформу", однак замість нього буде міністр економіки і енергетики.
 
Говорячи про енергетичні питання, Президент України вчергове висловив занепокоєння з приводу російського газогону.
 
“Важливим питанням наших переговорів була енергетична безпека і „Північний потік-2“. Ми розглядаємо цей проект виключно через призму безпеки, вважаємо його небезпечною геополітичною зброєю з боку Кремля”, — зазначив Зеленський.
 

Зеленський зазначив, що Німеччина - один з ключових союзників в Європі, і висловив подяку за підтримку територіальної цілісності країни. 

 
Коментарі (0)