ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГАМКУ перевірить чи не нав'язують облгази певне коло підрядників по установці лічильників

АМКУ перевірить чи не нав'язують облгази певне коло підрядників по установці лічильників

Антимонопольний комітет перевірить, чи не зловживають облгази вимогою встановлення лічильників природного газу з дистанційним передаванням даних
Антимонопольний комітет перевірить, чи не зловживають облгази вимогою встановлення лічильників природного газу з дистанційним передаванням даних, повідомляє прес-служба АМКУ.
 
«Малий та середній бізнес, а також бюджетні установи повинні встановити нові лічильники обліку природного газу, які дозволять вести автоматичний облік споживання газу. Така вимога передбачена в Кодексі газорозподільних систем. Автоматизований облік потрібен для впровадження добового балансування газу і подальшої лібералізації ринку природного газу в Україні. Однак комітет отримав безліч скарг від підприємців на дії облгазів при установці нових лічильників. Також підприємці скаржаться на дорожнечу нових лічильників» - говориться в повідомлені прес-служби.
 
У зв'язку з чим, АМКУ почав дослідження на ринку розподілу природного газу.
 
Територіальним відділенням комітету доручено перевірити, чи вимагають облгази купувати нові лічильники у конкретного постачальника і/або виробника з чітко визначеними технічними параметрами.
 
Також, необхідно перевірити, чи не нав'язують облгази певне коло підрядників по установці лічильників.
 
Крім цього, необхідно провести моніторинг цін на лічильники і послуги з їх встановлення (монтаж засобів дистанційної передачі даних, налаштування каналів зв'язку і передачі даних і перевірка достовірності переданих даних).
 

Якщо будуть виявлені порушення законодавства про конкуренцію, АМКУ пообіцяв вжити відповідні заходи. 

 
Коментарі (0)