ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГАМКУ перевіряє донарахування від "Київтеплоенерго" в платіжках киян

АМКУ перевіряє донарахування від "Київтеплоенерго" в платіжках киян

Антимонопольний комітет України перевірить дії КП "Київтеплоенерго" щодо донарахування споживачам в платіжках додаткових сум за попередній період
Антимонопольний комітет України перевірить дії КП "Київтеплоенерго" щодо донарахування споживачам в платіжках додаткових сум за попередній період.
 
"В АМКУ надходять численні звернення киян щодо нарахування їм в платіжках додаткових сум за попередній період, підставою для чого нібито стали рекомендації АМКУ. Причини таких дій КП зараз перевіряються Північним міжобласним територіальним відділенням АМКУ", - йдеться в повідомленні комітету.
 
Разом з тим комітет звертає увагу, що нові нарахування кияни отримали не в результаті дій його відділення, а в результаті дій / бездіяльності КП, який здійснював нарахування за новою методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих в будинку комунальних послуг, затвердженої Мінрегіонрозвитку (методика №315 від 22 листопада 2018 року).
 
"Такі дії комунального підприємства можуть містити ознаки порушення антиконкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку", - вказали в АМКУ.
 
При цьому в комітеті нагадали, що в червні 2021 року КП було рекомендовано утриматися від застосування цієї методики під час розрахунків із споживачами, з якими не укладені договори відповідно до закону про житлово-комунальні послуги, який набрав чинності з 1 травня 2019 року і суттєво изменившем принципи відносин в процесі надання ЖКП, а також здійснити перерахунки зі споживачами, з якими були укладені договори до вступу в силу зазначеного закону, за іншою методикою - №359.
 

АМКУ звернув увагу, що КП вже повідомило в його відділення про часткове виконання цих рекомендацій, зокрема, щодо перерахунків відповідно до методики №359 за послуги в опалювальному сезоні 2020-2021. 

 
Коментарі (0)