ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГАМКУ почав розслідування проти «ДТЕК Західенерго»

АМКУ почав розслідування проти «ДТЕК Західенерго»

Антимонопольний комітет України порушив справу проти ПАТ "ДТЕК Західенерго" Ріната Ахметова про порушення компанією економічної конкуренції в зоні "Бурштинського енергоострова".
Антимонопольний комітет України порушив справу проти ПАТ "ДТЕК Західенерго" Ріната Ахметова про порушення компанією економічної конкуренції в зоні "Бурштинського енергоострова". ДТЕК вважає його необгрунтованим.
 
Про це повідомлила пресслужба голови АМКУ Юрія Терентьєва.

У документі говориться, що "ДТЕК Західенерго" виробляє близько 90% електроенергії в торговельній зоні "Бурштинського енергоострова" при незначних обсягах імпорту в неї. У такій ситуації комітет вбачає ознаки монопольного (домінуючого) становища генеруючої компанії.

За даними АМКУ, проведений аналіз результатів торгів на різних сегментах нового ринку в серпні-вересні показав, що "ДТЕК Західенерго" знизило обсяги продажу е / е на ринку "на добу вперед" (РСВ) і внутрісуточних ринку (ВСР) з одночасним пропозицією відповідних обсягів на балансує ринку, де ціна значно вище, що призвело до збільшення вартості е / е для споживачів.

ДТЕК в повідомленні від 5 жовтня заявив, що відкриття ринку відбулося з рядом обмежень: збереглося адміністративне втручання у вигляді державного регулювання цін на біржових сегментах ринку, встановлено штучний розподіл ринку, відсутній повноцінний балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.

Наагдаємо, вартість електроенергії на ринку "на добу вперед" (РСВ) на території Бурштинського енергоострова в вересні була значно вище цін на території решти України.

В окремі дні, наприклад 15 вересня, вартість електроенергії на енергоострові була більше ніж у півтора рази дорожче інших Україні - 1,84 грн проти 1,12 грн за кВт-год.

 
Коментарі (0)