ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїАМКУ відкрив справу через подорожчання продуктів в Києві

АМКУ відкрив справу через подорожчання продуктів в Києві

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти оптових постачальників продуктів харчування і найбільших мереж продовольчих магазинів столиці

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти оптових постачальників продуктів харчування і найбільших мереж продовольчих магазинів столиці. Приводом для втручання Комітету стало істотне подорожчання товарів в останні дні.

Як повідомив в п'ятницю, 27 березня, на своїй сторінці в Facebook голова обласного відділення Олексій Хмельницький, ціновий моніторинг показав, що ціни на певні продукти і засоби індивідуального захисту піднімалися синхронно в різних торгових мережах.

Це може означати, що існує антиконкурентну поведінку учасників ринку, - пояснив Хмельницький, додавши, що в разі виявлення порушень АМКУ може накласти штрафи в розмірі до 10% обороту компанії за попередній рік.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет України зафіксував зростання роздрібних цін. При цьому в деяких регіонах країни на гречану крупу ціни піднялися більш ніж на 50%, пшоно - на 24%, цукор - на 16%.

Як повідомила у вівторок, 24 березня, прес-служба АМКУ, значне підвищення цін зафіксовано і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, в деяких мережах удвічі піднялися ціни на цибулю і моркву.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Березня 2020 p. 20:59
Немає ніяких сумнівів, що влада використовує карантин як привід для прискорення знецінення гривні, що зовні виглядає як зростання цін і тарифів.