ГоловнаНовини ЖКГТранспортАМКУ вимагає пояснень від керівників мереж АЗС через завищені ціни на бензин

АМКУ вимагає пояснень від керівників мереж АЗС через завищені ціни на бензин

Антимонопольний комітет України жадає пояснень від керівництва мереж АЗС з приводу цін на бензин, які вважає завищеними
Антимонопольний комітет України жадає пояснень від керівництва мереж АЗС з приводу цін на бензин, які вважає завищеними, про це повідомила пресслужба АМКУ.
 
Задля отримання пояснень керівників учасників ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами викликано в Антимонопольний комітет.
 
До комітету мають прийти найбільші гравці на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами: «ВЕСТ ПЕТРОЛ МАРКЕТ» (бренд WOG), «ОККО-РІТЕЙЛ» (бренд ОККО), «УКРНАФТА» (бренд UKRNAFTA), «АМІК Україна» (бренд AMIC Energy), «Альянс Холдинг» (бренд SHELL), «СОКАР ПЕТРОЛЕУМ» (бренд SOCAR), «Укрпалетсистем» (бренд UPG) та «ГЛУСКО Рітейл» (бренд GLUSCO).
 
АМКУ вважає, що роздрібні ціни на бензин не показують зниження цін на оптові поставки та зміцнення гривні. Тобто, ціни на заправках є вищими, ніж мали б бути за умов чесної конкуренції.
 
Аналіз отриманої в рамках поглибленого дослідження (за результатами наданих в грудні рекомендацій) інформації вказує на невідповідність рівня роздрібних цін на дизельне паливо та високооктанові бензини об’єктивним факторам, що впливають на їх формування. 
 
Коментарі (0)