ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГАМКУ зобов'язав столичного тепловика зменшити тарифи на гарячу воду та опалення

АМКУ зобов'язав столичного тепловика зменшити тарифи на гарячу воду та опалення

Антимонопольний комітет України зобов'язав компанію ТОВ "Євро-Реконструкція" зменшити тарифи на підігрів води та опалення і виконати перерахунки для 300 тис жителів Києва
Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав компанію ТОВ "Євро-Реконструкція" зменшити тарифи на підігрів води та опалення і виконати перерахунки для 300 тис жителів Києва.
 
Про це повідомила пресслужба АМКУ.
 
"Відстоювання інтересів споживачів в частині справедливої ​​оплати комунальних послуг в сфері теплопостачання, в тому числі теплової енергії, послуг централізованого опалення, постачання гарячої води і т.д., є одним з пріоритетних напрямків діяльності органів комітету у всіх регіонах України", - зазначив АМКУ .
 
Ще на початку 2020 року Комітет направив великим теплопостачальникам рекомендації змінити під час опалювального сезону тарифи на централізоване опалення для всіх споживачів. Приводом стало зменшення вартості газу більш, ніж на 20%.
 
ТОВ "Євро-Реконструкція" відмовилася від їх виконання, посилаючись на те, що при виробництві теплової енергії на 90% використовує вугілля, а не газ. Але АМКУ з'ясував, що ця інформація не відповідає дійсності, оскільки протягом перших чотирьох місяців року при виробництві тепла використовувалося 42,07% газу.
 

Антимонопольний комітет відзначив, що "Євро-Реконструкція" встановила тарифи на послуги з постачання теплом на рівні 1341,53 грн. / Гкал замість рекомендованих 827,18 грн. / Гкал. Тому він зобов'язав компанію провести перерахунок плати за послуги та забезпечити публічне інформування споживачів про зміну тарифів. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Вересня 2020 p. 20:03
Плата за гарячу воду для квартир без індивідуальних лічильників має нараховуватись згідно затверджених норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником.--------------------------------------------А хто повинен встановлювати лічильники води у квартирах?-------------------------Вимірювання кількості проданого кожному покупцеві товару ( а ком. послуга - це товар) покладається на продавця, а не на покупця. Тобто, лічильники води у квартирах має встановлювати надавач ком. послуги, а не споживач.