ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГАндрій Рева: місцеві ради можуть знизити тарифи ЖКГ за рахунок місцевих бюджетів

Андрій Рева: місцеві ради можуть знизити тарифи ЖКГ за рахунок місцевих бюджетів

Міністр соціальної політики Андрій Рева прокоментував прийняті Київською, Львівською та Житомирською міськими радами рішення про встановлення мораторію на підвищення тарифів на житлово – комунальні послуги.

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики  у випадку зниження тарифів на  компослуги, які є економічно необґрунтованими  в окремих містах,  необхідно передбачати в бюджеті відшкодування різниці. 

«Депутати місцевих рад висловили співчуття населенню, приєднавшись до загальних вигуків популістів про необхідність зниження тарифів. Якщо депутати місцевих рад хочуть знижувати тарифи, будь ласка, але нехай діють так, як написано в законі. Тобто, якщо ви вважаєте, що тарифи економічно не обґрунтовані, то його зниження можна забезпечити, передбачивши в бюджеті відшкодування різниці. І якщо в міських бюджетах є зайві кошти, то нехай приймають такі рішення. Але ж ви бачите, вони декларують свій протест підняттю величини тарифів, але гроші на компенсацію  різниці їх вартості передбачити забувають» -  відреагував на такі рішення міських  рад Міністр соціальної політики Андрій Рева.

Також Андрій Рева зазначив, що законодавчо органи місцевого самоврядування не можуть регулювати розмір тарифу, лише передбачити відшкодування, але при цьому розмір самого тарифу залишається незмінним, тобто таким, як його установив  національний регулятор. На сьогоднішній день є установлений механізм компенсації вартості житлово – комунальних послуг – це субсидія. І, за словами Міністра, чим вищий розмір тарифу, тим призначається більший розмір субсидії. А гроші ці виділяються із державного бюджету. Якщо кошти на відшкодування тарифів ідуть із місцевої казни, то тим самим обділяються школи, дитсадки, лікарні, ремонт доріг і т.д.

Нагадуємо, що 14 липня депутати Житомирської та Львівської міськрад прийняли мораторій на підвищення тарифів ЖКГ. Такі рішення були прийняті депутатами обох міських рад під час засідань.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Серпня 2016 p. 23:46
"Київгаз" штучно та безпідставно приписує борги побутовим споживачам, тобто фактично намагається тих споживачів обікрасти, чи може точніше, шахрайським способом заволодіти їхніми грошима. Коротше кажучи, дуже неприємно ця держструктура дратує пересічних сумлінних споживачів, піднімаючи і без того досить високий рівень невдоволення владою та напруженість у суспільстві.