ГоловнаКоментаріЖитлоАндрієвський: «Законопроект №4901 має на меті зробити можливим законодавче забезпечення комерційного обліку будинків та квартир»

Андрієвський: «Законопроект №4901 має на меті зробити можливим законодавче забезпечення комерційного обліку будинків та квартир»

У Верховні Раді зареєстровано законопроект №4901 “Про комерційний облік комунальних послуг”, який передбачає встановлення лічильників тепла та води в будинках та квартирах.

Один із ініціаторів законопроекту Дмитро Андрієвський, законопроект покликаний зменшити розмір плати за комунальні послуги, а також зекономити паливно-енергетичні ресурси.

“Цей законопроект має на меті зробити можливим законодавче забезпечення того, щоб був комерційний облік. Починаємо з будинків, а потім йдемо до квартир”, - зазначив він.
 
Нардеп пояснив, що витрати, пов’язані зі встановленням таких лічильників мають взяти на себе надавачі послуг або ОСББ та органи місцевого самоврядування.
 
“Фінансування з декількох джерел: це інвестиційна складова тарифу, ми його окремо виділяємо і тоді це встановлює надавач послуг. Або можуть за власний кошт робити ОСББ – вносити це як витрати на утримання будинків, ну і також органи місцевого самоврядування”, - пояснив Д.Андрієвський.
 
Він також наголосив, що ОСББ можуть прийняти рішення і відмовитися від таких лічильників.
 
“Якщо хтось там в перспективі не бажає цього роби - ОСББ можуть прийняти ці рішення. Хоча я такого собі не уявляю, щоб не користуватися засобами обліку і працювати по так званих нормах споживаннях. Теоретично це теж можливо, але я не уявляю собі таку ситуацію. Тому головна мета цього закону – законодавчо закріпити, аби була можливість робити цей комерційний облік. Цей закон дає можливість встановлювати скрізь ці засоби обліку, комерційного, саме комерційного, тому що просто встановити ці лічильники, які не будуть сприйматися надавачем послуг, це ж нічого не дає. Тому ми робимо таким чином, щоб цей засіб обліку був комерційний, мав можливість надавати комерційний рахунок і можна буде встановлювати аж до квартири, але починаємо із будинків”, - зазначив політик.
 
Коментарі (0)