ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїАндріївський узвіз став жертвою махінаторів

Андріївський узвіз став жертвою махінаторів

Столична прокуратура почала досудове розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів під час реставрації Андріївського узвозу

Компанія-підрядник з виконання робіт із реставрації проїжджої частини на Андріївському узвозі незаконно заволоділа бюджетними коштами на суму понад 1,3 млн грн.

Посадові особи компаній підробили витрати разом із субпідрядником і представили фальшиві накладні замовнику, яким в даному випадку виступало Головне управління капітального будівництва Київської міської державної адміністрації.

За даним фактом порушено кримінальну справу. Інформацію про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування за ст. 15, ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 «Службова фальсифікація».

Нагадаємо, КМДА уклала договір на 34,6 млн грн з ТОВ «В-Б-С» на реконструкцію Андріївського узвозу. Згідно з договором, компанія мала виконати роботи першої черги будівництва – реконструкція інженерних мереж, впорядкування і озеленення вулиці з реконструкцією дорожнього покриття.

Відкриття реконструйованого Андріївського узвозу відбулося 4 червня. Проте Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Києві заборонила вводити Андріївський узвіз в експлуатацію.

Під час перевірки, зокрема, було зафіксовано виконання будівельних робіт на фасадах будівель на 80%, тротуарах – на 90%, а на інженерних мережах лише на 70%.

Джерело: Дзеркало тижня

 
Коментарі (0)