ГоловнаНовини ЖКГТранспортАнтимонопольний комітет взявся за необгрунтовані тарифи на проїзд

Антимонопольний комітет взявся за необгрунтовані тарифи на проїзд

Антимонопольний комітет роз’яснив Мінінфраструктури, як уникнути необгрунтованих тарифів на пасажирські перевезення в автобусах. У відомстві також зазначили, що перевізники часто «махлюють», занижуючи реальний обсяг перевезень пасажирів.

Антимонопольний комітет подав Міністру інфраструктури обов'язкові для розгляду рекомендації щодо недопущення встановлення необґрунтованих тарифів на пасажирські перевезення в автобусах загального користування. Про це повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету.

Зокрема, у АМКУ заявляють, що перевізники часто занижують фактичний обсяг перевезень пасажирів.

«Цьому сприяє відсутність контролю за видачею водіями квитків. Отже, питання залишається нормативно неврегульованим, що може призвести до формування завищеного тарифу на перевезення пасажирів», - йдеться у повідомленні.

Відтак, Антимонопольний комітет рекомендує владі забезпечити внесення змін до відповідних нормативно-правових актів, які б передбачали механізм визначення достовірного обсягу перевезень пасажирів, шляхом проведення обов’язкового обстеження пасажиропотоку на маршруті з метою формування обґрунтованого розміру тарифу на послуги перевезення пасажирів автомобільним транспортом, зокрема у режимі маршрутного таксі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, дніпропетровські маршрутні таксі порушують правила перевезення пасажирів. Влада міста вже зіставила близько 150 актів про порушення перевізниками дисципліни.

 
Коментарі (0)