ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоАП подасть до Кабміну свою версію спецзобов'язань на оптовому ринку електричної енергії - Герус

АП подасть до Кабміну свою версію спецзобов'язань на оптовому ринку електричної енергії - Герус

Адміністрація президента України представить Уряду свою версію проекту постанови про покладання публічних спеціальних зобов'язань з постачання електроенергії для потреб населення
Адміністрація президента України представить Уряду свою версію проекту постанови про покладання публічних спеціальних зобов'язань (Public Service Obligation, PSO) з постачання електроенергії для потреб населення.
 
Про це повідомив представник президента в Кабінеті міністрів України, Андрій Герус.
 
"Ми попередньо домовилися, що Адміністрація президента дасть свою версію цієї постанови по спецобязательствам, і вона може дещо відрізнятися від урядової. Але уряд пообіцяв її розглянути", - сказав він на прес-конференції в Києві п'ятницю.
 
Герус зазначив, що в даному випадку краще постаратися дати конструктивні пропозиції, ніж намагатися зупиняти ці прийняті урядом документи, так це складний юридичний шлях і не кожен документ можна зупинити.
 
За його інформацією, прийнята на засіданні 12 червня остання версія постанови уряду по PSO передбачає продаж за спецобязательствам 90% електроенергії "Енергоатому" і 20% - "Укргідроенерго".
 

Раніше повідомлялося, що уряд заявляє про прийняття всієї необхідної нормативної бази для запуску ринку електроенергії з 1 липня 2019 року, тоді як президент Володимир Зеленський вже запропонував парламенту відстрочити введення ринку на рік. 

 
Коментарі (0)