ГоловнаНовини ЖКГПодіїАптечні мережі не дотримуються рекомендованих державою відпускних роздрібних цін на ліки

Аптечні мережі не дотримуються рекомендованих державою відпускних роздрібних цін на ліки

Держпродспоживслужба за нетривалий термін провела 17 перевірок щодо дотримання цінової дисципліни аптечними мережами, і при кожній інспекції були зафіксовані порушення
Аптечні мережі не дотримуються рекомендованих державою відпускних роздрібних цін на лікарські засоби. Про це сказала т.в.о заступника голови Держпродспоживслужби Лілія Стиренко, передає прес-служба Держпродспоживслужби.
 
Держпродспоживслужба за нетривалий термін провела 17 перевірок щодо дотримання цінової дисципліни аптечними мережами, і при кожній інспекції були зафіксовані порушення.
 
“Іноді це були незначні відхилення від норм, але разом з цим фіксувалися й серйозні факти порушення законодавства”, — сказала Л.Стиренко.
 
Як приклад Л.Стиренко назвала встановлене фахівцями Служби порушення в одній із аптек Миколаївської області, яка реалізує ліки бюджетним закладам. Зазначена аптека застосовувала торговельні (роздрібні) надбавки від 10,1% до 204,1% замість гранично встановленого рівня — 10%. 
 

“Рітейлери повинні дотримуватися запроваджених механізмів державного регулювання цін, зокрема на фармацевтичну продукцію, вимог законодавства про рекламу та захист прав споживачів. Це запорука захисту прав споживачів”, — наголосила Лілія Стиренко. 

 
Коментарі (0)