ГоловнаНовини ЖКГТранспортАрешт рахунків київського метрополітену не вплине на його роботу

Арешт рахунків київського метрополітену не вплине на його роботу

У КМДА запевнили, що київський метрополітен не припинятиме роботу через арешт рахунків.

Існують ризики, пов’язані з арештом усіх рахунків  «Київського метрополітену», який суд зобов'язав виплатити компанії «Укррослізинг» майже 2 млрд гривень, але міська влада робить усе можливе для того, щоб не допустити зупинки метро.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє прес-служба міської влади.

«Ми впевнені, що нам вдасться тримати ситуацію під контролем. Але стан справ із сьогоднішнім рішенням дійсно складний», – зазначив Пліс.

Також за словами першого заступника голови КМДА, виконання рішень суду які були направлені до всіх правоохоронних органів, вищих органів влади і РНБО, можуть все ж дозволити отримати рішення від Ради національної безпеки і оборони України  щодо включення цієї компанії до списку санкцій. А це зі свого боку дозволить місту не виплачувати гроші.

«Щодо людей, які отримують зарплату на підприємстві – звичайно, це прийняте сьогодні судом рішення ускладнює будь-які процеси, пов’язані не лише з виплатою зарплат, але й у цілому з функціонуванням метрополітену. Але ми докладемо всіх зусиль для того, щоб зарплата виплачувалася, зробимо все можливе для того, щоб не допустити такої ситуації», – запевнив Геннадій Пліс.

У КМДА переконані, що лише Рада нацбезпеки може дійсно вирішити це питання.

«І це рішення було б найбільш правильним і ефективним як для міста – столиці України, так і для країни в цілому», – підсумував він.

Раніше Київська міська рада на своєму засіданні прийняла рішення звернутися до Верховної Ради, Кабінету міністрів та СБУ, щоб ініціювати розгляд питання щодо боргу «Київського метрополітену» на РНБО, оскільки ситуація, що склалася, може загрожувати зупинкою столичного метро. 

У 2009 році тодішня столична влада уклала договір про придбання 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією «Укррослізинг». У період з 2010 по 2013 роки Київ заборгував цьому підприємству майже 2 мільярди гривень.

У 2015  році Київрада почала вивчення умов і наслідків цієї угоди, а в березні минулого року звернулася до прокуратури з вимогою розслідування ситуації, що склалася, у зв’язку з претензіями «Укррослізингу».

 

 
Коментарі (0)