ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГА.Рева:«Для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи»

А.Рева:«Для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи»

Міністр соціальної політики України Андрій Рева стверджує, що у загальному випадку для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи
Міністр соціальної політики України Андрій Рева стверджує, що у загальному випадку для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи, повідомляє прес-служба міністерства.
 
Довідки потрібні, якщо громадяни бажають оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а лише на осіб, які фактично проживають у помешканні. Тоді до справи додаються документи з місця роботи в іншому місті, про навчання в іншому місті, про перебування на лікуванні, про постійне місце проживання з ЖЕКу, сільської чи селищної ради.
 
Субсидію призначають на рік – від травня до травня наступного року. Розмір субсидії розраховують окремо на літній і зимовий періоди виключно на основі доходів осіб, які зареєстровані і фактично проживають у помешканні.
 
Якщо допомогу вже призначено на новий рік (2018-2019 рр), у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення.
 
Нагадаємо, для отримання субсидії не потрібно декларувати доходи розлученого подружжя. Міністр стверджує, що якщо подружжя розлучене і не має неповнолітніх дітей, то ні чоловік, ні дружина не повинні відображати в декларації своїх «колишніх», які зареєстровані і проживають окремо.
 

Однак якщо сім’я розлучена, але є неповнолітні діти, то в декларації потрібно відобразити маму чи тата дитини (в залежності від того, з ким проживає дитина). 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
03 Жовтня 2018 p. 21:46
Субсидії - це зараз актуальна тема, бо комунальні платежі - це єиний вид платежів, де держава хоч трохи компенсує постійне знецінення національних грошей. Адже насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня - лише зовні це виглядає , як підвищення цін і тарифів.
Коля Пухов
03 Жовтня 2018 p. 22:00
Але знецінення гривні стосується усіх і постійно, а часткова компенсація цього знецінення надається вибірково і тимчасово.