ГоловнаНовини ЖКГКоментаріА.Рева:«Прогнозую, що залишиться обидва варіанти надання субсидій – безготівковий і готівковий»

А.Рева:«Прогнозую, що залишиться обидва варіанти надання субсидій – безготівковий і готівковий»

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів основні принципи системи виплати субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.
Міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі телеканалу «112» розповів основні принципи системи виплати субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.
 
За словами урядовця, відповідно до ухвалених Урядом рішень з 1 січня 2019 року розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким субсидію було призначено з 2019 року.
 
Ця система передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки, з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги, та подальшу виплату в готівковій формі усіх заощаджених коштів після закінчення опалювального сезону.
 
Разом із тим запланована на березень виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні минулого року, передбачає виплату готівкою усієї суми призначеної субсидії людям для сплати ними житлово-комунальних послуг.
 

"Безготівкова виплата субсидій була урядовим баченням напрямку, в якому, на даному етапі, потрібно рухатись, оскільки при готівковій виплаті субсидій існують серйозні ризики ненадходження коштів цільової допомоги до кінцевого отримувача. На жаль, далеко не всі експерти і спеціалісти нас підтримали, а їх значна маса критикувала Уряд за обраний варіант виплати субсидій. Після обговорення цього питання на нараді у Президента, в тому числі за участі представників громадськості, які обстоювали механізм виплати субсидій у готівковій формі, було прийнято рішення про надання субсидій тим громадянам, яким субсидії було призначено у жовтні 2018 року, в готівковій формі з березня місяця. По закінченні опалювального сезону, провівши обидва варіанти надання субсидій, відбудеться ревізія ефективності обох варіантів. І за результатами цього буде вирішено, який буде залишено. Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти – і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою і будуть добросовісно платити, залишаться на безготівковій формі, а ті, хто зірвав терміни оплати або не оплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій", – заявив Андрій Рева. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Січня 2019 p. 23:36
Багато осіб непенсійного віку звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держустанов; тобто стали безробітними з вини держави . Ну нехай тодішніх посадовців, які тоді уособлювали державу. Тепер у цих осіб вже майже рік, як відібрали субсидію. ---------------------------------------------То мабуть якось нелогічно відібравши заробітну плату відбирати ще й субсидію.