ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГА.Рева:«Розумію, наскільки неприємно людям взагалі уявляти собі, що їм будуть нараховувати якусь пеню»

А.Рева:«Розумію, наскільки неприємно людям взагалі уявляти собі, що їм будуть нараховувати якусь пеню»

У разі невчасної сплати за комунальні послуги українцям будуть нараховувати пеню, однак квартири за борги по комуналці не забиратимуть.
У разі невчасної сплати за комунальні послуги українцям будуть нараховувати пеню, однак квартири за борги по комуналці не забиратимуть.
 
Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева після вчорашнього засідання уряду.
 
"Стосовно пені – це відповідна норма закону. Це не рішення уряду, це рішення народних депутатів. Така пеня дійсно нараховуватиметься з 10 червня 2019 року. Вона невелика, але я розумію, наскільки неприємно людям взагалі уявляти собі, що їм будуть нараховувати якусь пеню. Ця норма буде діяти", - зазначив міністр.
 
Уряд врегулював питання заборгованості через донарахування газзбутами при призначенні субсидії, в результаті чого така заборгованість не враховується.
 
За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, практики ж щодо відбирання квартир в українській практиці не було.
 
"Що стосується можливості втрати житла. У нас є Житловий кодекс, який забороняє змінювати договір житлового найму в разі, якщо у людини є заборгованість по житлу. Що стосується Цивільного кодексу, який передбачає майнову відповідальність у разі заборгованості по житлу, то у нас немає такої практики, щоб забирали житло через суд – хіба що по банківських кредитах", - зазначив Рева.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Червня 2019 p. 17:55
Багато осіб непенсійного віку не мають ні зарплати, ні пенсії: звільнені з попереднього місця роботи у зв"язку з різноманітними "ліквідаціями" держпідприємств; тобто стали безробітними з ініціативи держави і по незалежним від працівників причинам.----------Отже, у цих з вини держави безробітних немає грошей для оплати комуналки. І тепер тим безробітним за неоплату комуналки будуть нараховувати пеню... Хіба це не маразм?