ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоАрхітектори спробують порозумітися з Держархбудінспекцією

Архітектори спробують порозумітися з Держархбудінспекцією

Держархбудінспекцією України та Національною спілкою архітекторів України буде розроблено та підписано документ про співпрацю з регулювання спірних питань

Держархбудінспекцією України та Національною спілкою архітекторів України буде розроблено та підписано документ про співпрацю з регулювання спірних питань, пов’язаних з проектуванням об’єктів архітектури. У складі Спілки передбачається створення відповідної комісії, яка буде здійснювати професійну оцінку якості проектної документації та її відповідності державним будівельним нормам.

Така домовленість досягнута під час зустрічі Голови Держархбудінспекції України Олександра Рибака з керівництвом Національної спілки архітекторів України, інформує прес-служба ДАБІ.  

Як зазначається у повідомленні, у ході зустрічі обговорювались питання реалізації Закону України № 4220 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності» у контексті професійної діяльності архітекторів.

Так, президент Спілки архітекторів України Володимир Гусаков наголосив, що сьогоднішня містобудівна політика накладає на проектувальника додаткову відповідальність та потребує від Спілки пильної уваги у питаннях професійної атестації архітекторів. Але достатньо жорсткі штрафні санкції, передбачені Законом, вимагають виваженого підходу з боку інспекторів держархбудконтролю у частині кваліфікації ступеня порушень.  

Планується, що проект документа про співпрацю буде презентовано на найближчому пленумі Спілки архітекторів України.     

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)