ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГАсоціація міст України стривожена станом комунальних автошляхів

Асоціація міст України стривожена станом комунальних автошляхів

Із запровадженням Податкового кодексу було скасовано податок з власників транспортних засобів. Надходження від нього використовувалися для фінансування комунального дорожнього господарства

Асоціація міст України стурбована відсутністю належного фінансування комунального дорожнього господарства в 2012 році.

Про це йдеться у повідомленні, вміщеному на офіційному сайті АМУ.

Із запровадженням Податкового кодексу України було скасовано податок з власників транспортних засобів. Надходження від цього податку зараховувалися до місцевих бюджетів і використовувалися для фінансування комунального дорожнього господарства.

Асоціація міст України завдяки підтримці керівництва Комітету Верховної Ради України з питань бюджету домоглася внесення змін до бюджетного законодавства, якими було визначено компенсаційний механізм фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Однак, незважаючи на наявність законодавчо прописаного механізму, сьогодні в містах наявні значні проблеми з фінансуванням комунального дорожнього господарства. Ці проблеми стали предметом обговорення під час спільного робочого засідання представників Асоціації міст України та Асоціації фінансистів України, яке відбулося 27 січня 2012 р. у м. Києві.

У свою чергу, під час засідання Правління АМУ міські голови приділили увагу шляхам вирішення цих проблем. За результатами вищезазначених засідань Аналітичний центр АМУ узагальнив проблеми міст в цій сфері та запропонував шляхи їх вирішення, які Асоціація виклала у зверненні до Прем’єр-міністра України.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)