ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГАТО зруйнувала інфраструктуру на мільярди гривень

АТО зруйнувала інфраструктуру на мільярди гривень

Уповноважена Президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі підрахувала, що бойові дії завдали збитків на 12 млрд грн. Такі ж цифри наводить Мінрегіон.

Бойові дії, що проходять у Донецькій та Луганській областях, завдали збитків на 12 млрд грн. Про це в ході прес-конференції заявила уповноважений Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, нардеп Ірина Геращенко, передає «Українська правда».

«За попередніми підрахунками завдана збиток, враховуючи руйнування мостів, приміщень заводів, підприємств, шкіл, дитячих садів, становить близько 12 мільярдів гривень», - сказала пані Геращенко.
 
За її словами, за весь період військових дій в східних регіонах постраждало 21 місто в Донецькій області та 14 міст в Луганській.
 
Такі ж цифри раніше наводили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва  та ЖКГ. «На сьогодні у нас лише 11,3 тисяч об'єктів на загальну суму 11,9 мільярдів гривень. Але я хочу підкреслити, що це попередня сума, оскільки є багато місць, до яких у нас немає доступу, щоб оцінити збиток», - зазначив очільник відомства Володимир Гройсман.
 
Раніше Прем’єр-Міністр Арсеній Яценюк заявив, що на відбудування пошкодженої інфраструктури Донбасу потрібно 8 млрд дол.
 
Коментарі (0)