ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБойові дії на Донбасі «підкосили» ЖКГ на мільярди

Бойові дії на Донбасі «підкосили» ЖКГ на мільярди

За попередніми даними, на Донбасі внаслідок бойових дій постраждало понад 11 тис. об'єктів ЖКГ. На їхнє відновлення, за словами експертів, необхідно майже 12 млрд грн.

Сума збитків від конфлікту на сході України становить 11,9 млрд грн. Такими даними поділився Віце-прем'єр-міністр - Міністр будівництва, регіонального розвитку і ЖКГ Володимир Гройсман, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні у нас лише 11,3 тис. об'єктів на загальну суму 11,9 млрд грн. Але я хочу підкреслити, що це попередня сума, оскільки є багато місць, до яких у нас немає доступу, щоб оцінити збиток», - зазначив він.

Зокрема, Віце-прем'єр підкреслив, що зруйновано 4,5 тис. житлових будинків, 4,7 тис. об'єктів системи енергопостачання, 217 об'єктів освіти, 132 промислових об'єкта, 45 об'єктів охорони здоров'я.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в загальному, за підрахунками залізничників, на відновлення об'єктів залізничної інфраструктури, яка була пошкоджена на сході країни під час бойових дій, необхідно близько 900 млн грн. За станом на 4 вересня ліквідовано пошкодження майже на 40 млн грн.

Крім того, внаслідок бойових дій на сході країни щодоби втрачається 340 тис. куб. м видобутого блакитного палива. Припинена робота Лобачевського УКПГ.

 
Коментарі (0)