ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійАукціони з продажу торгових місць принесли Києву понад 2,5 млн грн

Аукціони з продажу торгових місць принесли Києву понад 2,5 млн грн

Столична скарбниця поповнилась на 2,5 млн грн. внаслідок проведення аукціонів з продажу торгівельних місць. За п'ять днів торгів було продано 174 об'єкти з близько 1000

 

Протягом лише п’яти днів торгів з реалізації місць для сезонної торгівлі вдалося реалізувати 174 об’єкти попередньою вартістю понад 2,5 млн грн., повідомляє Департамент промисловості та розвитку підприємницької діяльності КМДА.

Загалом на торги було виставлено близько 1000 об’єктів у всіх районах Києва, при цьому найдорожчий з них було продано за 196 тис. грн.

Цього року підприємці долучилися до процесу досить активно, зазначив директор Департаменту Максим Кузьменко. 

«Якщо минулого року, коли ми вперше проводили торги, багато представників малого бізнесу ставилися до ідеї з торгами скептично, то зараз, дивлячись на кількість демонтажів та розуміючи, що місто все одно буде очищатися від хаотичної торгівлі, підприємці приходять і реєструються. Процедура проста і зрозуміла, торги абсолютно відкриті, усі об’єкти доступні для попереднього перегляду, а наші спеціалісти готові надавати необхідні консультації. Це нормальна системна робота. Ті, хто виграв, мають 10 днів, щоб оформити договори та почати працювати легально», – сказав Максим Кузьменко.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко раніше заявляв про свою принципову позицію в боротьбі з незаконними МАФами. Демонтажі кіосків і магазинчиків проводяться по всій столиці. При цьому, навіть директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Сергія Целовальника і двох його заступників звільнили з посад за те, що чиновники не змогли затвердити комплексні схеми розміщення зовнішньої реклами та МАФів.

 
Коментарі (0)