ГоловнаНовини ЖКГТранспортАвтобусний маршрут з’єднає Дарницю з Подолом

Автобусний маршрут з’єднає Дарницю з Подолом

У КМДА думають над відновленням автобусного сполучення між масивами Стара Дарниця та Поділ. Даний маршрут дозволить мешканцям лівого берегу дістатися на Поділ вдвічі швидше.

У Києві мають намір відновити автобусне сполучення між масивами Стара Дарниця і Подолом. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Радник міського голови з транспортних питань Олександр Кава нагадав, що до початку реконструкції Поштової площі, сполучення між Ленінградською площею й залізничним вокзалом «Дарниця» та Подолом забезпечував автобусний маршрут №51.
 
«Після початку реконструкції маршрут було переорієнтовано тимчасово на станцію метрополітену «Либідська». За час свого «тимчасового» існування цей маршрут напрацював досить стабільний пасажиропотік, тому ми прийняли рішення залишити його в існуючій транспортній схемі столиці: від станції метро «Червоний хутір» через Ленінградську площу до станції метро «Либідська», – сказав він.
 
При цьому радник мера наголосив, що сполучення Ленінградської площі та залізничного вокзалу «Дарниця» з Подолом забезпечить новий автобусний маршрут №115. Цей маршрут з’єднає Контрактову і Ленінградську площі.
 
«Автобусний маршрут №115 буде зручним для мешканців масивів Березняки та Русанівка як для сполучення з Подолом, так і для сполучення із залізничним вокзалом «Дарниця», де пасажири мають можливість користуватися поїздами міського, приміського, регіонального та далекого сполучення, а також швидкісними електропоїздами «Інтерсіті+», – додав Олександр Кава.
 
Автобусний маршрут №115 дозволить жителям Березняків та Русанівки дістатися Подолу лише за 15-20 хвилин, тоді як чинні альтернативні варіанти сполучення на цьому напрямку займають 40-50 хвилин.
Олександр Кава також запевнив, що в майбутньому маршрут можуть подовжити до станції метро «Червоний хутір».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», протягом двох днів у Києві буде діяти обмеження руху транспорту на Південному мостовому переході.
 
Коментарі (0)