ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійАвтодорога «Київ-Чоп» стане безпечнішою вже у жовтні

Автодорога «Київ-Чоп» стане безпечнішою вже у жовтні

«Укравтодор» підвищить ступінь безпеки пішохідних переходів на автодорозі «Київ-Чоп». Протягом поточного місяця планується облаштувати світлофорними об’єктами пішохідні переходи декількох населених пунктів.

Протягом жовтня пішохідні переходи у с. Гурівщина, що на Київщині, та у с. Болярка Житомирської області обладнають світлофорними об’єктами. Таке рішення було прийняте виїзною групою експертів «Укравтодору» спільно зі спеціалістами Державтоінспекції на прохання мешканців цих сіл, - повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг.

За словами місцевих жителів, більшість водіїв нехтують правилами дорожнього руху, не дотримуючись вимог попереджувальних знаків «Пішохідний перехід» та інформаційно-вказівних, що безпосередньо позначають місця переходів через проїзну частину. Водії не змінюють швидкості руху, не пропускають пішоходів, тим самим наражаючи мешканців на небезпеку та призводячи до аварійних ситуацій.

З огляду на це, в зоні пішохідного переходу у с. Гурівщина на км 34+280 буде змінено схему організації дорожнього руху в частині влаштування світлофорного об’єкту та поетапного зменшення швидкісного режиму до 50 км/год., а пішохідні переходи села Болярка – км 162+126 та 164+353 – будуть облаштовані світлофорними об’єктами за принципом визивної дії.

Проведений комплекс заходів дозволить значно збільшити ступінь безпеки та зменшити ризик аварійних ситуацій на зазначених ділянках дороги М-06 «Київ-Чоп».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, до кінця поточного року «Укравтодор» має підвищити безпеку руху на пішохідних переходах, облаштованих на ділянці дороги М-06 «Київ-Чоп».

 
Коментарі (0)