ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАзаров націлився на приватизацію дочок «Нафтогазу»

Азаров націлився на приватизацію дочок «Нафтогазу»

Кабмін незабаром може розглянути питання приватизації двох основних дочірніх компаній «Нафтогазу України» ДК «Укргазвидобування» і ДК «Укртрансгаз».

Кабмін незабаром може розглянути питання приватизації двох основних дочірніх компаній «Нафтогазу України» ДК «Укргазвидобування» і ДК «Укртрансгаз». Про це пише газета «Дзеркало тижня. Україна» посилаючись на постанову, яка готується Кабміном. 

Форми приватизації «Нафтогазу України» існують і обговорюються різні. Але основний тренд, за інформацією джерел газети, в тому, щоб дешево і швидко (краще, якщо вдасться, - за борги) приватизувати дві основні дочірні компанії «Нафтогазу України»: «Укргазвидобування» і «Укртрансгаз». 

Зокрема, видобувне і газотранспортне підприємства «Нафтогазу» спочатку перетворять у ПАТ - публічні акціонерні товариства (як це зробили з «Укрнафтою»), «а потім ідеологи, навіть не купуючи повного пакета акцій, будуть керувати на свій лад - без жодного контролю з боку держорганів і, тим більше, громадськості», пише газета. 

Що стосується непрофільних активів ДК «Укргазвидобування» і ДК «Укртрансгаз», а це всі підприємства, створені за участю цих дочірніх компаній і які обслуговують їх, і санаторно-курортні комплекси по всій країні, і тисячі гектарів землі, то, як зазначає газета, вони можуть бути продані «за безцінь» «своїм», а потім задорого – «чужим». 

Нагадаємо, в березні 2012 року голова правління «Нафтогаз України» Євген Бакулін заявляв, що реструктуризація «Нафтогазу» буде проведена в найкоротші терміни. 7 травня 2012 року закон про реформування «Нафтогазу України» вступив в силу.

 

 
Коментарі (0)