ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Нафтогаз» прицінюється до німецького блакитного палива

«Нафтогаз» прицінюється до німецького блакитного палива

У травні 2012 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та «RWE Supply &Trading GmbH» (RWEST, Німеччина) уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу

У травні 2012 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та RWE Supply &Trading GmbH (RWEST, Німеччина) уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу.

Повідомлення про це розміщено на офіційному веб-сайті НАК «Нафтогаз України».

Як зазначається у повідомленні, зазначена угода створює юридичні засади для можливого постачання природного газу Компанії з боку RWEST та, разом з тим, не містить зобов’язань сторін щодо обов’язкового здійснення продажу чи купівлі енергоресурсу.

Ціни, обсяги постачання, а також зобов’язання сторін щодо постачання природного газу будуть визначатися окремими контрактами після їх погодження та підписання обома компаніями.

Нагадаємо, це не єдина спроба знайти альтернативу дорогому російському газу. Як повідомляла «У.К.», наприкінці травня Україна, Катар і Туреччина планують провести тристоронні переговори щодо транспортування скрапленого газу з Катару до України. Про це прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив на брифінгу 9 травня.

Довідка:

RWE Supply & Trading GmbH (RWEST) є однією з найбільших компаній в Європі, задіяних у сфері електроенергетики та газової промисловості. RWEST входить до холдингу RWE AG, який є оператором потужної газотранспортної системи у Європі, до якої належать газопроводи протяжністю 23 тис. км та підземні газові сховища об’ємом до 7,4 млрд куб. м. RWEST щорічно закуповує та постачає для потреб європейських країн близько 50 млрд куб. м природного газу.

 

Ольга Гальчинська

 

 
Коментарі (0)