ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЯнукович у Москві домовлятиметься про дешевий газ

Янукович у Москві домовлятиметься про дешевий газ

Завтра у Москві відбудеться зустріч Президента України Віктора Януковича і Президента Росії Володимира Путіна. Предметом розмови стане справедлива ціна на газ.

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що результатом засідання міждержкомісії Україна-Росія, яке пройде у Москві завтра, 17 грудня стане встановлення справедливих європейських цін на газ. Про це Прем'єр заявив в інтерв'ю телеканалу «Інтер».

За його словами, наразі сторони дійшли згоди про врегулювання цього питання.

«Ми не просили для себе жодних знижок, ми говоримо тільки про європейські ціни, про європейські принципи у підходах до ціноутворення, і я сподіваюся, що ми це питання остаточно вирішимо на цій зустрічі», - сказав Микола Азаров.

Зокрема, Микола Азаров наголосив, що ціна газу для України має бути встановлена на рівні середньоєвропейських.

За його словами, Україна також має намір поставити питання про відновлення переговорів про створення трибічного консорціуму за участю європейської сторони для забезпечення прозорих умов прокачування газу і управління українською ГТС.

Зі слів Миколи Азарова, що це питання є надзвичайно важливим, оскільки останнім часом значно зменшилося прокачування російського газу через українську ГТС в Європу.

Як повідомляла «Україна Комунальна», посадовці наполягають на скороченні газових закупок у Росії. Зокрема, раніше Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняв, що Україна цьогоріч використає майже вполовину менше російського газу порівняно з 2010 роком.

 
Коментарі (0)