ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЦьогоріч газоспоживання скоротиться майже вполовину

Цьогоріч газоспоживання скоротиться майже вполовину

Посадовці наполягають на скороченні газових закупок у Росії. Зокрема, Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняє, що Україна цьогоріч використає майже вполовину менше російського газу порівняно з 2010 роком.

Реалізація заходів з енергоефективності та енергозбереження, збільшення власного видобутку дозволить у поточному році на 40% скоротити закупівлю російського природного газу, порівняно з 2010 роком. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Кабміну.

«У поточному році Україна використає на 40% російського газу менше, ніж у 2010 році. Це приблизно 26 млрд. кубометрів проти 37 млрд кубометрів», - наголосив Прем'єр-міністр Микола Азаров.

При цьому він додав, що Уряд провів величезну роботу зі збільшення власного видобутку газу. Зокрема, укладено та парафовано угоди про видобуток сланцевого газу та газу на шельфі Чорного моря та завдяки залученню передових технологій відновлено видобуток газу з виснажених джерел.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, значне збільшення обсягу видобутку газу на українській території Чорноморського шельфу очікується до 2019-2020 років.

Зауважимо, Кабінет Міністрів нещодавно підписав угоду про розподіл продукції вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Абіха і Кавказька, ділянки Маякова і структури Суботіна, між Україною і компаніями Eni, EDF, ТЗОВ «Води України» та ПАТ «Чорноморнафтогаз».

 
Коментарі (0)