ГоловнаНовини ЖКГТранспортАзаров взявся за проблеми залізниць

Азаров взявся за проблеми залізниць

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив створити експертну комісію для врегулювання всіх проблемних питань, що існують між залізницями України та Росії.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив створити експертну комісію для врегулювання всіх проблемних питань, що існують між залізницями України та Росії. Перші питання, які мають розглянути фахівці – це те, як  запобігти скороченню обсягів транзиту через українські порти і відповідність технологічних умов виробництва на українських вагонобудівних підприємствах. Про це йшлося під час зустрічі з Президентом ВАТ «Російські залізниці» Володимиром Якуніним. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМУ. 

«Створюйте експертну комісію. Запросіть спеціалістів цих підприємств. І давайте з’ясуємо всі питання», - розпорядився Глава українського Уряду. 

Крім того, у ході зустрічі сторони домовилися про опрацювання пропозицій щодо наскрізних тарифів на транзит залізницею та у портах, що сприятиме збільшенню обсягів транзиту через українські порти та підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств. 

Сторони також висловилися за необхідність створення єдиного логістичного менеджменту від точки завантаження до точки відвантаження. 

У ході діалогу Володимир Якунін звернувся до Миколи Азарова з проханням підтримати пропозицію про запровадження єдиної системи сертифікації в рамках Ради залізничного транспорту країн-учасниць СНД. 

За словами Миколи Азарова, всі ці питання буде винесено на обговорення засідання Міжурядового українсько-російського комітету з економічного співробітництва, яке відбудеться 27 червня у Донецьку. 

«27 червня у Донецьку відбудеться чергова міжурядова зустріч, де буде обговорено увесь комплекс питань: як економічних, так і політичних. Це перша за більш, ніж півтора роки зустріч, це підготовка до зустрічі двох президентів», - сказав Микола Азаров.

 
Коментарі (0)