ГоловнаНовини ЖКГЖитлоБагатокімнатні квартири будуватимуть за новими правилами

Багатокімнатні квартири будуватимуть за новими правилами

Згідно з новими правилами будівництва, в багатокімнатних квартирах тепер дозволено проектувати кухні, які не відокремлюються стінами від інших приміщень

Згідно з новими правилами будівництва, в багатокімнатних квартирах тепер дозволено проектувати кухні, які не відокремлюються стінами від інших приміщень. Йдеться в першу чергу про так званих кухнях-нішах і кухнях-віталень.

Таке повідомлення зробили в Міністерстві регіонального розвитку, житлово-комунального господарства і будівництва.

За новими правилами і державно-будівельних норм, починаючи з 1 грудня 2019 року допущено пристрій кухонь-ніш, а також об'єднання кухонь і віталень, якщо вони будуть обладнані електричною плитою і технічної витяжною вентиляцією.

Як було відзначено в прес-службі, дане нововведення допоможе максимально корисно і раціональної розподіляти житлову площу. Також правила дозволяють проектувати кухні-ніші в квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, їх інклюзивності та доступності, регламентують обов'язкові ліфти від 4-го поверху, прибирають стару норму проектувати радіоточки в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах.

 

 
Коментарі (0)