ГоловнаВибір редакціїЕнергозбереженняБахмут уклав перші ЕСКО договори

Бахмут уклав перші ЕСКО договори

У Бахмуті укладено перші в Донецькій області енергосервісні договори, відповідно до яких буде впроваджено енергоефективні заходи у двох дитячих садочках
У перший місяць літа в Бахмуті укладено перші в Донецькій області енергосервісні договори, відповідно до яких буде впроваджено енергоефективні заходи у двох дитячих садочках № 52 та № 24, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
 
ЕСКО-компанія зобов’язана провести низку енергозберігаючих заходів, що дозволить скоротити споживання тепла, а замовник - виплачувати вартість проведених робіт за рахунок досягнутої економії.
 
За умовами укладених договорів очікується близько 25% економії теплової енергії.
 
Механізм енергосервісу у бюджетній сфері запроваджений в Україні з 2015 року і передбачає, що енергоефективні заходи в будівлях бюджетної сфери (школи, садки, лікарні тощо) впроваджуються енергосервісними компаніями (ЕСКО), як українськими, так й іноземними, за власні чи запозичені кошти на умовах енергосервісного договору.
 
Керуючись вимогами ЕСКО-законодавства енергосервісні компанії, пропонують комплекс енергозберігаючих (енергоефективних) заходів, спрямованих на скорочення витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів, а саме: здійснення енергоаудиту, заміни енергозатратного обладнання на сучасне енергозберігаюче.
 
При цьому, ЕСКО-інвестор, вкладаючи власні кошти, несе фінансові ризики, бере повну відповідальність за якість робіт та зацікавлена в досягненні максимальної економії на оплату комунальних послуг. Зазначений механізм дозволяє без додаткових витрат з бюджету зменшити споживання енергоресурсів бюджетними установами.
 
Оплата енергосервісу здійснюється замовником виключно за рахунок економії енергоресурсів, досягнутої в результаті впровадження такими компаніями енергоефективних заходів, а ЕСКО-компанія після отримання інвестованих коштів передає все обладнання своєму клієнту.
 

На сьогодні вже у 17 містах Україні укладено 148 ЕСКО-договорів сумою близько 123 млн гривень. 

 
Коментарі (0)